advertentie
Oliebollenbakker Sterrenberg is terug op de Koemarkt: “Ik ben niet elke dag vrolijk, dat lukt me niet”
De opening heeft een week langer geduurd dan voorgaande jaren, maar oliebollenbakker Nico Sterrenberg is ook dit jaar weer terug op de Koemarkt. Toch staat Nico er dit jaar met een ander gevoel. Dat heeft alles te maken met het ongeluk begin dit jaar, waarbij een 37-jarige Rotterdammer om het leven kwam. “Ik heb afgelopen jaar de slechte kant van het leven meegemaakt.” Sterrenberg heeft inmiddels een nieuwe oliebollenkraam. Hij wilt voorkomen dat hij continue herinnerd wordt aan de tragische gebeurtenis van afgelopen januari.
De opening heeft een week langer geduurd dan voorgaande jaren, maar oliebollenbakker Nico Sterrenberg is ook dit jaar weer terug op de Koemarkt. Toch staat Nico er dit jaar met een ander gevoel. Dat heeft alles te maken met het ongeluk begin dit jaar, waarbij een 37-jarige Rotterdammer om het leven kwam. “Ik heb afgelopen jaar de slechte kant van het leven meegemaakt.”
Sterrenberg heeft inmiddels een nieuwe oliebollenkraam. Hij wilt voorkomen dat hij continue herinnerd wordt aan de tragische gebeurtenis van afgelopen januari. “Het leven heeft twee kanten. Je hebt de goede kant van het leven en de slechte kant. Ik heb vorig jaar de slechte kant van het leven meegemaakt en daar heb ik ook de hele zomer last van gehad. Maar je moet ermee leren dealen.”
In januari dit jaar kwam de man uit Rotterdam bij het opruimen van de kraam onder een deel van de trailer terecht. De man overleed, ondanks de inspanningen van de hulpdiensten, ter plekken aan zijn verwondingen. Ondanks dat de gebeurtenis veel impact op hem heeft, probeert Sterrenburg toch de draad weer op te pakken. “Het is moeilijk, maar je moet toch verder. Het is ook een soort verplichting. Er staan gewoon mensen hier en die verwachten een oliebol. Je moet verder, het is een bedrijf van mijn vader en het zit al zestig jaar in de familie. Moet je dat dan stoppen?”
Door een nieuwe kraam en de nodige aanpassingen was er meer tijd nodig om de kraam gereed te maken. “Je kan beter goed beginnen dan slecht beginnen”, zegt Sterrenberg over de uitgestelde opening. “Het is een nieuwe kraam. Er is niks gebruikt, alles is nieuw. Dan moet je dat ook instellen en afstellen, dus er zit veel werk aan. ” Met de nieuwe kraam hoopt Sterrenburg de productie van het bakken te verdubbelen en daarmee de rijen een stuk kleiner te krijgen.
Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN