advertentie
Van Japan naar Schiedam: het geheim achter het populaire ramenrestaurant
De Japanse Toshimi Saito besloot zeven jaar geleden naar Schiedam te emigreren om een ramenrestaurant te beginnen. Iedere dag staat er al voor openingstijd een rij bij het restaurant. “Ramen is krachtig eten”, zegt Saito.
door Milou op ten Berg
vrijdag 22 maart 2024 17:01
“Ik kom uit een Japanse havenstad, dus wilde ik in eerste instantie een restaurant openen in Rotterdam.” De Japanner kwam erachter dat er een groothandel in de Spaanse Polder was. “Ik werd verliefd op Schiedam en haar molens.” Saito gebruikt in zijn restaurant dan ook bloem van een Schiedamse molen.
Iedere dag kan het restaurant op een rij klanten rekenen, die het gerecht wat bestaat uit Chinese noedels geserveerd in een vlees- of visbouillon willen komen proeven.Volgens Saito is het in Japan niet anders. “Daar staan er lange rijen voor restaurants die ramen verkopen. Die heb je bij bijvoorbeeld een sushirestaurant niet.” Het geheim zit hem in de krachtige inhoud volgens Saito. “Het is makkelijk te eten en zit vol met koolhydraten.”
Saito’s klanten komen uit de hele wereld. “Er zijn klanten die uit Frankrijk, Duitsland en zelfs Amerika komen! Liefhebbers van ramen wonen overal.” Saito denkt daarom nog lang niet aan stoppen. “Zolang ik in Nederland mag blijven om te werken, blijf ik in Schiedam!”