advertentie
  • Vlaardingen
  • economie
  • maatschappij

Van vlammenzee naar hoogwater: nieuw restaurant aan KW-haven in Vlaardingen

Het historische pand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen heeft na vijf jaar een nieuw leven gekregen. In mei 2019 legde een verwoestende brand het gebouw volledig in de as. Afgelopen maand opende restaurant Heinde de deuren in het volledig herbouwde pand. De ondernemers zijn enthousiast over de kans om het gebouw weer tot leven te brengen.

Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

vrijdag 13 december 2024 14:27

De herinneringen aan de brand zijn nog levendig. Robert Bode, eigenaar van het pand, herinnert zich hoe hij het nieuws ontving. “Wij werden gebeld door de VvE-beheerder dat er een brandje was”, vertelt hij. Maar toen Bode aankwam, zag hij al snel dat het niet om een kleine brand ging. “De commandant van de brandweer zei al snel dat hij dacht dat het niet goed zou komen.”

De brand, ontstaan in een naastgelegen garagebedrijf, sloeg razendsnel over naar het pakhuis. “Het was een enorme schok”, zegt Bode. “Ik had nooit gedacht dat het pand weer de oude zou worden. Het zag er zo heftig uit, wij stonden voor een hoop vraagtekens.”

Een frisse start

Sinds twee weken is het restaurant van Jan Kreumer officieel geopend. De mede-eigenaar van restaurant Heinde, voelde meteen een klik met de locatie. “Het is natuurlijk een heel mooi en historisch pakhuis”, zegt hij. Ondanks dat het gebouw casco was en er veel werk moest worden verricht, zag Kreumer de potentie. “Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij.”

Hoogwater als uitdaging

Het pand heeft naast de brand nog meer te verduren gehad. De ligging aan de haven maakt het gevoelig voor hoogwater. “In de twee weken dat we open zijn, hebben we al twee keer hoogwater gehad”, vertelt Kreumer. Het water kwam zelfs naar binnen. “Gelukkig hebben we schotten die we kunnen plaatsen, maar het blijft spannend.”