advertentie

De 1,5 meter in de horeca: 'Meten is weten, maar ik had het liever niet geweten'

De Schiedamse horecamannen Ruud van Noordennen, Vincent van Ardenne en Ton Bijtenhoorn zijn het eens: de horecaman in ze wil dolgraag op 1 juni open gaan, maar de ondernemer in ze heeft nog heel veel vragen en twijfels.

'Ik heb zitten meten, want meten is weten, maar ik had het liever niet geweten' zegt Ruud. 'We gaan van 70 naar 24 à 25 plekken dat is een omzetverlies van 70 % vult Vincent aan. 'Het plezier gaat er wel een beetje vanaf' vindt Ruud.

Wat de oplossing is?

'Het is sowieso idioot dat mensen uit één gezin ook op anderhalve meter afstand moeten zitten. Mensen moeten gewoon met z'n tweeën aan een tafeltje kunnen zitten. ' vindt Vincent. Of grotere terrassen op gemeentegrond de oplossing is? 'Daar moet wel draagvlak voor zijn bij de burgers en de collega's die geen terras hebben'.

 

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN